Termeni si conditii

Date Vanzator

Nume firma vanzator S.C. Ebin Online S.R.L.
Cod fiscal RO 33759954
Nr. inregistrare RC J12/3162/2014
Sediu social Loc. Gherla, str. Plugarilor, nr. 8, bl. F2, sc. 2, et. 1, ap. 26
Site www.ebin.ro

Site-ul este proprietatea Vanzatorului, iar vizitarea acestuia sau achizitionarea de produse implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, acestea avand valoare contractuala intre Vanzator si Client/Consumator. Se recomanda Clientului/Consumatorului citirea cu atentie a termenilor si conditiilor. Vanzatorul isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara alta notificare.

Informatiile despre produse

Informatiile produselor au titlu de prezentare. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (texte, imagini, prezentari multimedia) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Diferente de culori intre imagini si produsul real. Datorita ecranelor dispozitivelor electronice (PC, Laptop, Tableta, Telefon) si a setarilor acestora, va rugam sa retineti ca pot exista diferente de nuante intre culorile produselor expuse pe site şi produsele in sine. In unele situatii pozele pot avea caracter informativ.

Politica de vanzare online

Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a altor situatii.

Din momentul in care Vanzatorul a confirmat comanda Clientului, preturile nu mai pot fi schimbate.

Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de valuta initiala. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Reclamatii

Va rugam ca inainte de folosire:

 • sa verificati toate produsele cumparate de posibile defecte, vizibile, de aspect sau de functionare

 • daca coletul ajunge la dvs deteriorat, cutie rupta, indoit, etc., inainte sa il achitati sau chiar daca a fost achitat cu cardul aveti dreptul sa il refuzati sau sa il primiti pe baza un proces verbal emis de catre curier.
 • sa cititi cu atentie etichetele cu instructiuni de folosire care se regasesc la fiecare produs.

Reclamatiile primite dupa ce produsul a fost folosit nu se iau in considerare.

Produsele cu defecte de fabricatie constatate de Vanzator vor fi inlocuite sau Clientului ii vor fi returnati banii pe produsele defecte. Returnati-le impreuna cu etichetele lor originale

Drepturi de autor

Intregul continut al Site-ului – imagini, fotografii, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date – este proprietatea Vanzatorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea, preluarea, copierea sau modificarea fara acordul Vanzatorului a oricaror elemente enumerate mai sus este interzisa si se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Securitatea datelor personale

Securitatea datelor personale este tratata in pagina Politica de confidentialitate, care este parte integranta a Termenilor si conditiilor.

Dispozitii finale

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta Site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.

Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari sau setari care nu sunt facute de administratorul Site-ului.

Orice conflict aparut intre Client si Vanzator va fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, competenta revine instantelor de judecata romane.

Definitii:

EBIN - este denumirea comerciala a SC EBIN ONLINE SRL, persoana juridica.

Client - poate fi orice persoana fizica sau juridica care plaseaza o comanda, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre EBIN (electronic, telefonic, mail etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre EBIN si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Bunuri si Servicii pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia. Doar clientii care au cont creat pe site pot adauga produsele la Favorite.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web ebin.ro

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator. Poza la produs se pune doar cu produsul achizitionat de la societatea noastra.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

 • Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 • Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 • Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.
 • Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.
 • Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia pentru bunurile achizitionate.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

 • Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui utilizator/cumparator.
 • Pentru motive justificate SC EBIN ONLINE SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel EBIN. In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul/cumparatorul se poate adresa telefonic sau prin email pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
 • Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport online (Live Chat) sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 • EBIN poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care EBIN are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
 • Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
 • In conditiile prevazute de lege, pretul bunurilor electronice afisat pe site, include taxa de timbru verde.
 • Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE

 • Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, cumparatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.
 • Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real ( showroom ). De exemplu: Cumparatorul trebuie doar să probeze un bun, nu să îl utilizeze cateva zile. In cazul in care cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.
 • Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri, lipsa accesorii, accesorii uzate/defecte etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.
 • Orice diminuare a valorii bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor este in responsabilitatea cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al bunului returnat, vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre cumparatorului la receptionarea bunurilor returnate telefonic sau prin e-mail.
 • In cazul in care un bun comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

CONFIDENTIALITATE

 • EBIN va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.
 • Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de client cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.
 • Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. EBIN nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

COMUNICARI COMERCIALE

Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat vanzatorului pentru comunicarile comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in comunicarile comerciale primite de la vanzator sau prin contactarea vanzatorului.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

LEGISLATIE

Ebin.ro îşi desfăşoară activitatea sub incidenţa legilor comerciale din România şi respectă conţinutul reglementărilor în vigoare cu privire la comerţul electronic. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Cluj Napoca.

Ordonanta nr. 34/2014: privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta

https://anpc.ro/articol/697/despre-oug-34-2014-privind-drepturile-consumatorilor-in-cadrul-contractelor-incheiate-cu-profesionistii-publicata-in-monitorul-oficial-al-romaniei-nr--427--in-data-de-11-iunie-2014

Ordonanta nr. 21/1992: privind protectia consumatorilor

https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/Ordonanta%20nr.%2021(r2)%20din%201992.html

Lege nr. 449/2003: privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449(r1)%20din%202003.html

Lege nr. 363/2007: privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

https://anpc.ro/anpcftp/anpc_junior/legea_363_2007.pdf

RASPUNDERE

 • Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
 • Prin crearea si utilizarea contului, clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.
 • Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul accepta in mod expres si fara echivoc termenele si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.
 • Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic termenele si conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili clientilor de la momentul afisarii in site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui cocument.
 • Disponibilitatea produselor din stoc poate varia in functie de stocul nostru si al furnizorului astfel stocurile nu pot fi actualizate zilnic.
Top